29 Aralık 2008 Pazartesi

Boyle Pazartesi mi olur?

En son Eylul ayinda ziyaret ettigimiz St.Paul Katedralinden sonra beni yeterince etkileyen baska bir ataraksiyonu da bugun gerceklestirmis olduk.
St.Paul'un beni etkilemesinin sebebi ise, altin galeri ve fisilti galerisi olarak iki bolume ayirilan basamak butunlemesinin yaklasik 800 basamaklik merdiven tirmanisindan sonra ayaklarinizin altina butun gorkemini seren Londra'nin ne denli huzursuz oldugunu gorebilmemdi. -adina soylenecek cok sey var-
Bugunki etkilesimimiz ise, ulusal ormanin tam gobeginde yer alan, Conkers olarak adlandirilan dogal hayati koruma adina olusturulmus bir ic ve dis mekan eglence-egitim merkezi. Bizde de cocuk sayisi gelen misafirle 3'e cikinca zamani degerlendirmek adina boyle bir yeri secmis bulunduk. Tabi mekan sadece cocuklar icin degil, bizim gibi yasini basini almis insan evlatlari icin de cocukluk cagina donebilmemizi saglayan oyuncaklardan olusuyordu. Sadece cocuklar gibi sen olan cocuklar degildi yani anlayacaginiz.
Hayatimda ilk kez ren geyigini burda gormus oldum mesela hahu pek de fantastikmis boynuzlari. Hayvanat bahcesinde filan gordum mu diye dusundum ama hic hatirlamiyorum bu boynuzlari.
Harcadigimiz vakit o kadar hizli gecti ki komandolarin egitim zimbirtilarini aratmayacak derecede ustunden altindan ziplayip hoplayip sicradigimiz oyun alanlari her birimiz icin bahis mekanina donmustu.
Yaparsin yapamazsin, ha atladin ha ziplayamadin derken aksam olmus acikmisiz.

Bahsettiklerim biliyor Ingilizlerin ne derece harikulade yemek zevkleri oldugunu, fakat bu sefer ki bambaska tapilacak derecedeydi. Saskinliktan fotograf cekmeyi dahi unuttum.

Masalarin uzerine oturulmayacak derecede copluge donmustu her taraf. Insanlar yediklerini oldugu gibi birakmis, yas ortalamasinin en fazla 17 oldugu calisanlar artik herseyden bikmis sekilde servis bile yapamadan suratsiz sekilde dolaniyorlardi. Sordugumuz her seye "sef biraz once tukendigini soyledi" cevabini verince birseyler siparis etmekten vazgectim ben, ki o hali gordukten sonra o mutfaktan cikacak hicbirseyi yiyemezdim. Mandalina ve elma dunyanin en guzel ogle yemegiydi o sirada.Lanet olasi Ingiliz mutfagi!! Patates-balik kizartmasi ve hamburgerden baska birseyden anlamayan saskaloz zihniyet kiniyorum sizi yine yeniden..

Bir de sekil yapip istah arttirmaya calisiyorlar. Bu da patates puresinin kizarmis hali..
Neyse anlattiklarim gunu ne kadar eglenerek gecirdigimi ne sekilde dogadan ve bilimden etkilendigimi aktaramamis olsa da yine de iyiydi iste.
Boylece supsuper gunu kocaman sismis bir migde ile bitirmis bulunmaktayim. Ictigim kirmizi sarabim da yanima kiyak.

Kirmizi mi beyaz mi desinler, yapistiririm kirmizi. Afiyettir candir kandir.

Iyi aksamlar.

*Minik kus Robin Ingiltere'depek meshur kendileri pek sevimli bir kus poz verdi ablasina uy uy yiring.

Bu da izlemek isterseniz Conkers youtube vidyosu.

4 yorum:

(Süper)Cem dedi ki...

Olm o oyuncakları görünce çok heyecanlandım ben. Askerde bu tarz parkurlar olurdu pentatlon adında.. Çok isterdim orada koşturmak, belli bir zaman dilimi altında bitirmeye çalışmak falan ama bize oynatmadılar onlardan hiç. Bizi bol bol koşturmuşlardı, çok içerlemiştim bu riskli oyuncaklarla oynayamadığım için. Yeminle çok kıskandım. Diyorum ya devamlı "orada yanında olmayı çok isterdim" diye.. İşte orada olmayı harbiden çok çok çok fazla isterdim :D

Darkohl dedi ki...

_kih yenemezdin ki zaten nolmus hem gf

Vonalı dedi ki...

sevsinleeer sizi yaa :))

mimi wonka dedi ki...

çok eğlenceli bişeye benziyor o atlama zıplama şeyleri, ama aç kalma işi kötü ya, ben çirkefleşirim aç kalırsam olmaz öyle...