6 Nisan 2008 Pazar

Dun gece saat 4 gibi odamin isigini kapattigimda, disaridan yansiyan aydinligin dolunaydan kaynaklanmadigini cok iyi biliyordum, yaklasik 15 gun filan var tesrifiyetine cunku.

Evimizin bulunmus oldugu konum itibariyle, ertaf fazla karanlik oldugu icin kolayca secebiliyorum dolunayin yarattigi aydinligi.

Bu seferki, baharin artik ortasinda oldugumuzu, Nisan ayinda oldugumuzu inkar edercesine lapa lapa yagan karin etrafta biraktigi beyazligin yansimasiydi.

Oglen kalktigimda gece gorebilmeyi umdugum manzaraan eser kalmamisti. Bugun de, gun boyunca lapa lapa yagan kar, hava sicakliginin yuksek olmasi ve gunesin seyirhalinde olmasi durumundan tutamadi. Ama su saatlerde birakilan beyazlik dercesinin Ankara'da ki Aralik ayini aratmayacak duzeyde oldugunu gorebiliyorum.

Kafami camdan disari cikartip, yuzumdeki sinirleri bir bir etkileyen diger taneler gibi, sansima dilimin ucuna dusen taneler sayesinde, Nisan ayinda yagan karin ne kadar da tatli oldugunu anlamis oldum..

Yarin ki hava durumunun elverisli olmasini diliyorum, isim gucum var..

1 yorum:

Vonalı dedi ki...

Ankara da kar yok belki ama acayip bir soğuk var burada kaloriferleri mart ayında söndürdükleri için iş yerinde soğuktan morarmamış hiç bir yerimiz kalmıyo haliyle, 4 kata çıkıp ısınıp ısınıp iniyorum. Sesini duymak istiyoruuuuummmmm aricaam :)