3 Mart 2008 Pazartesi

"Yasayan bir, iki oluden daha iyidir" dedi kendileri..

Sadece, ayak basmarmagindaki tirnagi kaybetmis olmak onu teselli ediyordu. Su an ellerinde bazi parmaklarini kullanamayan arkadaslarindan bahsettikce, kar yanigindan nasibini almis goz kenarlari cizgileri hissiyatlarini acikca ifade ediyordu. Bir kasik huzunde boguldum.
Bahsi gecen sahis dun aksam ustu, hazir gunes batmaya baslamamisken damlamis, onlar sutlu ben gayet sade sacimi yudumlarken, henuz 1 hafta once yeniden tamamladigi "Everest Dagi Tirmanisi" maceralarini ballandirip, icerisinde kayboldugum pek cok hikayeyle hayatimin bazi karelerine ev sahipligi yapti.

Ogretmenlerimden biri, "bir gun bir Ingiliz cikipta sana bu soruyu sorarsa, gorursun o zaman" deseydi ben de ona, icten ice suh kahkahalar atar, "evet haklisiniz" derdim sirf kibarligimdan.
Fakat dun, "yahu, neydi o ikinci buyuk olan?, onu tercih etmeyisimizin sebebi de bundandi" gibi bir soruyla karsilasinca, o an hem kendimi hem de yine sistemi-kacis psikolojisi- elestirmeden gecemedim salise icerisinde.
Kucuk Emrah bakislariyla salladim ama tutmadi tabi :(
-Yok yahu kasik dagi gibi birsey Turkiye'de yok yani -onaysiz-
(Turkiye'de yasadi ya artislik yapacak)
+Suphoon tarzina bir sey, bunun gibi okunuyor.
Yok yok hayir yaniliyorsun sen kuzum..yok oyle
(Sen kime ne sekil yapiyosun ki, adam bi kere Agri Dagi'ni tamamlamis bir bunyeye sahip)
ve bir sure devam etti..

Netice itibariyle, Turkiye'nin ikinci buyuk daginin Suphan Dagi olduguna garanti getirip, ehem kem kum edalariyla Agri Dagi zirvesinde yaninda herhangi bir Turk'un olup olmadigini soramadim.

David Hamilton hayatini, dunyanin en buyuk daglarina tirmanmayi adamis, yasim kadar profesyonel tirmanis tecrubesine sahip, Everest zirveleri icin kilavuzluk gorevini ustlenmis, inanilmaz hikayelere sahip puamuk helvamsi bir kisiliktir.
Bildigi Turkce kelimelerle de beni ayak ustu sasirtmasini bilmis, Turkiye macerasini bir baska sefere yardiracagi konusunda soz vermistir. Helecanliyim.
Yurt disindan olmazsaymis tabi.
Boylece hayatima ekledigim bir baska farkli yasami da mevzu bahis etmeden gecmek istemedim.
En garibi de, sayisiz olu bedenin hala daha oralarda biyerlerde kalip halinde bekledigini ogrenmek oldu.
Acisiz olumler dilerim.

O ne bicim kapattim lan yaziyi..

2 yorum:

mimi wonka dedi ki...

o dağ senin bu dağ benim tırmanan 2 arkadaşım var benimde, donup kütle halinde birer ceset olsalar en azından görünüşleri hiç değişmezdi diye salak geyikler yaparız hep,ben de "bari yüzünüze güzel bir gülümseme yerleştirip ölün la ahahaha" diye işin cılkını çıkarırım... o son dilek fena yaptı beni ya cidden nasıl bir bitiriştir o kendimden utandım birden,ciddi ciddi bir daha dağcı esprileri yapmamaya karar vermiş bulunuyorum saygılar...

(Süper)Cem dedi ki...

Bu adamlar saygıyı hak ediyor her türlü. Kıskanıyorum kendilerini ehueh.