7 Mart 2008 Cuma

Holy Cuma!

Bugun sirf evi temizliyorum diye, inadima 3 kere kapi caldi., Hic birinde de terbiyesizlik yapmadim, o hayata kusmus halimle gelenlere actim kapimiyi ardina kadar. oh olsun.

Ilki postaciydi. Gozlerinden optum, attim imzayi gonderdim. Birdaha gelecekmis oyle dedi. "Yeterki gel" dedim ben de.
Sonra, atlarin sahibi gozluklu kel geldi. Bizim arkadaki tarlayi kiralamsilardi, iki tane yavru atimiz var buyumeye yuz tutmus. Pek tatlilar, bakiniz..

Bi heyecanli ki, "N'oluyo dedim sakin yahu, bi gunaydin de, bi kolay gelsin de, bi sakin ol eldivenleri bari cikartayim" yok ..
"atlar zayiflamis, hastalarmis, davranislari degismis, telefon geldi dun ogleden sonra" dedi.

Gozlerim kocaman oldu.Apar topar atladim disari. "Daha dun baktim, gayet iyilerdi, ellerimle havuclandirdim onlari, bana hic hasta gibi gorunmuyorlardi" dediysem de yemedi. gorduklarime inanamadim. Cunku zavalli atlar coktan olmuslerdi :(


Saka lan. Manyakmiyiz biz o kadar!
Ohoo baktik atlar tipir tipir kosusturuyolar nasi guzel. Oyun oynuyolarmis oyle dedi sahibi sonradan. (Biz de maldik anlamadik) Ama adam tabi anlik sokun etkisiyle, bana bi guzel dert yanmaya basladi, birsuru laflar. "Kesin bizim yan komsu kiskancligindan, sikayet babinda otmustur" dedim. Soyle boyle hos bes sohbet derken, giderken isimlerini de verdim bi guzel ohh icimin yaglari eridi.
Bi keresinde de bizim bahceye bakan camlarinin onundeki bitkileri oldurmuslerdi zehirle, manyaklar. Topraktan yer yer parcalar alip test filan yaptikta bariz oldurmusler yani. Bakiniz nasilda..
Bir keresinde de citleri eskisine oranla daha yuksek yaptirdik diye sikayet etmislerdi. Ama belediyenin verdigi olculere uydugundan, az bucuk yandan yemis olmuslardi ..
Bir keresinde ise..
Daha fazla rezil etmeden,
kapiyi calan ucuncu sahis; sarap siparislerini getiren firma delikanlisi oldugunu gormus oldum. Onu gorunce pek cok sevindigimi belli eden davranislar sergilesem de, arkasini donmesiyle gerisin geriye gitmesi bir oldu ama bi baktim bi kutu daha geliyor. hoop dedim orda dur biz dedik bir sen getirdin iki kutu. Dedi" tatlim ikisinin de adresi burayi gosteriyor, benim gorevim adrese teslim etmek", "oyleyse ben de teslim alirim" diyerek rezalet bi cumleye sahitlik etmeye zorladim cocugu, ama o halimde bile tatlim diyosa bir insan, ben daha ne diyim ona. Ama bunlarda boyle yapcak bisig yok. Hoyt tatli sensin lan, yurude gorelim boyunun olcusunu diyemiyorsun tabiki.
Aksam ustu yine kapi caldi ama bu sefer ben acmadim. O sirada ellerime krem surmekle mesguldum, hic kaldiramazdim kicimi. Gelen Richard'mis, selam soyledi size.
1997 Arjantin' in tadina bakalim diyorlar.
Hadi gorusuruz ;}

3 yorum:

mimi wonka dedi ki...

Eheheh o "....dediysem de yemedi. gorduklerime inanamadim. Cunku zavalli atlar coktan olmuslerdi" cümlesinin ardından koptum valla gül gül, hatta haftasonu olması itibariyle baba evindeyim ve herkese okudum yazının o kısmını, eehehe diye sesler geldi ama bilemiyorum belki de benim kadar hoşlarına gitmedi de ayıp olmasın diye ehehe'lediler:P Bu arada a.s. Richard diyelim, ayıp la...

Darkohl dedi ki...

a.s de ne bicim bidigdir ya lanet edilir ona :D

(Süper)Cem dedi ki...

o şarapçı tatlım falan demesin bi daha gf gf gf

Sonra o atların öldüğünü söylediğinde ben bi ""hınk"" ettim sonra devamını okuyunca küfrettim azcık euh.

sonra şarap olsada içsek la. şaraplı şaraplı. 1561.