8 Mart 2008 Cumartesi

Bak hele sen! yok bunu da anlamadi..

Haftaya sinavim var.
Hem de, bir Romanya manyagiyla ortak bir calisma sinavi. Karsilikli tartismacali, yer yer sunumlu, soru sormali, emmeli gommeli bisiigler..
Birseyler konusup, tartisip bazen onayli, bazen de onay vermeyip birbirimizin sacini basini yolup tirmalascaz. Hoca da bizi izleyip not verecek. Hangimizin tirnagi daha uzun..

Haftalardir buna hazirlaniyoruz. Ben insan olarak hazirim!.

Fakat bugun, 'dagin ardindaki diger yerliler' olarak gordugum Romanya sapiginin, anadan ureme yaratilisindan hazir oldugunu kavrayip, ne yapsam da insaligin faydali olmayacagina kanaat getirip, Romanyalilarin bilincsizce hareket ettiklerine karar verdim (evet :(Cumartesi gunleri okulum var, kotu bisig degil bu :( yazik la).
Bildiginiz cingene iste. Sovdugumun Romanyalisi. Bisig soracak olacaksan onceden hazirlik filan yapman lazim. Derin nefes alip sinirlerine hakim olman, yeterince sabirli olman, hazir cevap olman, ekstra bilgiye sahip olman (ki zaten kucuk beyinli olduklarindan muhakkak artiniz vardir bu konuda) bir o kadar da, gergin olmaman gerekiyor. Aksi taktirde Osmanli tokadini yapistirabilir bir guce sahip olman gerekiyor. Ben birincisini tercih ediyorum. Insan olarak.
Bakiniz: minik el.
Bu yaratikla daha onceden de gecmisim var benim. Grup halinde calisiyorduk yine, kendilerine yonelttigim sorunun cevabini bir de kitapan kontrol etmek isteyince -dersin ortasinda- kendinden gecmisti (sana ikinci baski oldu lule kafa). Sok olmustum. Bi anda sinifta kimse konusmayip bunu dinlemeyi ve gotlerinin kenariyla gulmeyi tercih etmislerdi.
Bugunki maceramiz ise; yenilgiyi hazmedememek oldu. Bir dengesiz ancak bu kadar camur olabilir. Hocanin sonuc itibariyle puan verecegi calismada, bahsi gecen sahis, kendisini tam olarak bilgilendirmedigimi dusundugu icin kaybetmesini kabullenemeyip, olayi ulke meseleleri haline getirdi. . Bla bla karsilikli birsuru laf kalabaligi, atismalardan sonra gelenlere bakiniz..

Cumle 1; "Turkiye'yi arastirmis bir kisiyim ben."

Ardindan cumle 2; "Seninle tartismak istemiyorum"

devam ediyor cumleler ardi arkasi kesilmeksizin; "Lutfen beni buna mecbur etme".. "aa lutfen bana bu sekilde hitap etme".. "yok yok hayir".."inan gerek yok".. "ben biliyorum ne oldugunu".."abim de orda calismisti, pek guvenilir degilsiniz"

Noluyo olm lan :s


Hoca "hop" dedi

ben de "tut" dedim attim sozlugu onune cotank! deyu tutamadi tabi salak


"insanligin anlamina bir bak neymis" dedim anlamadi tabi.

dedim "gidiyorum, bu siniftan cikana kadar gelemicem kusura bakmayiniz." -cok pis sekil yaparim-
"cikisa gel lan" dedim anlamadi yine


sonuc itibariyle ciktim fekat pek yatismadi sinirlerim dogal olarak.. Aradan birsuru zaman gecince disarda ozur diledi, ama sen kimi yiyosun lan "haftaya ziktim belani senin" dedim bunu da anlamadi malesef.

"hani arastirmistin Turkiye'yi dedim hicbirini bilmiyosun bunlarin"

hikmik etti.

"gorusuruz" dedim goz de kirptim onu anladi..

Haftaya sinavim var.

Eski bir sarki dinliyordum cok iyi geldi eski eski.

3 yorum:

(Süper)Cem dedi ki...

Offf nasıl sinirlendim ya.. Senin gibi sakin birini bile çıldırtabiliyorsa korkarım ben bu sövdüğümünün (koduğumunun) romanyalılarından.. Bol sabır sana tatlı.. Gerildim yemin ediyorum.. :s

Dreamtime dedi ki...

Romanyalılar çingene olur tabi :D
Geçen biri aradı şirketi adam romen güya ingilizce konuşcak lan konuşamıyo bi kelime sölüyo kalıyor bi bok anlamadım mk :d Sonra karısını arattırdı neyse kadın ingilice biliyimş anlaştık.
Kursdaki kadın hoca da romen .Ulan bu kadar sıkıcı biri görmedim hayatımda.Ama aksanı güzel takdir ettim.
Lafın kısası her türlü sikersin pelinciğim.Güveniyoruz sana :D

mimi wonka dedi ki...

Bir kere Feriye'den çıkmışım Galatasaray'ın orda otobüs bekliyorum falan fıstık. Bir ingiliz yanındaki (bozuk aksanından fransız olduğunu sandığım) arkadaşına "aslını istersen burda olmamızın bir nedeni de bu, yani türkleri biraz daha insancıllaştırmak, medenileştirmek" falan diyordu, daha bir yaklaştım sokuldum bu şıllıkla yanındaki tüğ sıklet herife... Olduğum yerde köpürüyorum bildiğim küfürleri falan düşünüyorum, kafamda tartıyorum ediyorum okkalı bir cevap yapıştıracam vs vs... Sonra bu bize benzemek istemeleri ama bocalamaları gibilerden birşeyler söyledi tam hatırlamıyorum, daha fena öfkelendim tabi ben... Yanıp tutuşuyorum cevap vercem hatta saldıracam, fakat sonra bir şeyi fark ettim, beni ve ülkemi, ülkemde turist konumunda olan bir başkasına kötüleyen aşağılayan bu insanın "dilini" nerdeyse ana dilim gibi biliyorum ve o an dediklerini harfi harfine anlıyorum...

Çok feci sinrilendim, ağzımı açıp savunma olayına bile girmek istemedim, çok koydu bir an bana bu gerçek, otobüsü falan geçtim yürüye yürüye çıktım Ortaköye, baktım etraf bu dediğim insanlardan kaynıyo falan fıstık öff off...

Yine blog yazısı yazdım valla özür dilerim ama okuyunca aklıma direkt bu olay geldi hem okuduğuma hem bu yaşadığıma kızdım, bir celallendim yani, öyle işte.....