14 Haziran 2008 Cumartesi

If you tolerate this then your children will be next..

..diyerek sozlerini devam ettirir Manic Street Preachers vokali gozunu sevdigim James Dean kuzusu.

Soylemek istedigim baska birsey var bu basligimsinin dahilinde. Su an yasadigim memleketin insanlarinin daha onceden yasadigim memleketin insanlarina oranla daha az hayat sorunu cektiklerine eminim, ama yine de ne kadar zor olsa da, herseferinde arabami kapali otoparka kapatmakta israrci davraniyorum, cunku en son acik otoparki tercih etmek zorunda kaldigimda, kocaman arabalardan -hic anlamam araba, motor, su beygir, bu litre filan, o bizim arazi araci dediklerimizden- biri fren lambalarimdan birisini ice gocurmustu. Hayir, tabiki gormedim yaptigini o sirada ama onun oldugunu dusunuyorum, sigdiramadi gotunu tabi..

Zaten acik otoparki tercih eden kisilerin daha cok acelesi olan insanlar oldugunu, hemen 5 dkk durucam cikicam abi diyenler oldugunu savunuyorum inatsal bir onyargiyla. Degisikler cunku, 16 yasindaki adam da kullaniyo arabayi 80 yasindaki adam da, guvenilemezler.

Yasadigim yerde ariza olan sahislar, tam anlamiyla hasta ruh olabiliyorlar. Sayginizdan odun vermeseniz de ellerindeki kozlari kullanmayi cok iyi biliyorlar. O an sizin hagi durumda oldugunuz onlar acisindan pek onem arz etmese de, bir sekilde yine de uste cikmaya calismanizi kesinlikle affetmiyorlar. Kurallar belli, oyun kurallara gore oynanir, sapani saptirirlar.
Durakladiginiz pek cok yerde odediginiz park ucretini belirten kagitlar sizi hersekilde ele veriyor, dakikasi dakikasina kostururcasiya islerini muazzam bir titizlikle yapiyorlar, baska isleri yok cunku.
Elbetteki ucret odemediginiz yerlerde var. Bunlar icinde, ya belirli cizgiler dahilinde belirli bir sure icerisinde kalabilir ya da park halindeki bolgeler icerisinde, arabaniza yerlestireceginiz kartlari kullanarak hangi saatte orda oldugunuzu belirtebilirsiniz. Boylece Otopark Polisi ne kadar zamandir orda oldugunuzu bilir.
Alisveris merkezlerinin otoparklari en guzelleridir en fazla iki saat belestir.1 saati doldurup 5. dakikada arabanizin yaninda bitiverirsiniz -bu ben oluyorum genelde-. 2 saati gecipte kanitlayamadiginiz surece 30 kagit ilk 14 gun icin, degilse 60, ustune de bir bardak soguk su afiyet olur. Bazi yerlerde daha fazla ve durumlar daha farkli olabiliyor tabi ehehe.
Sali gunu bu otoparklardan birinde sirf 1.5 dakikalik gecikme dolayisiyla 30£ luk (yaklasik 74 YTL) ceza kesen Otopark Polisi'ne ne dediysek yine de vazgeciremedik, arkadasim sinirinden agladi artik.
1,5 dakika!
Kurallar var, yasa cignenemez.
Got herif!!
Ben de pasa pasa odemistim bir seferinde, ehu herneyse..

Isler o kadar tikirinda isliyor ki, bugun sirf 5 dakika gec kaldigim icin normalde tercih ettigim otoparkta yer kalmayinca yakinlardaki diger acik otoparki tercih etmek durumunda kaldim ki 5 katli, en ust kati da acik artik, bildigin 8 donum tarla-abart -En azindan iceri girmeden kapidaki iletim levhasindan gorebiliyorsunuz yer kalip kalmadigini -cok teknolojikis-
Hava guzel, kizlar guzel(yavas) laylaylom geri donuyordum ki harala gurele bisigler oluyo parkin icinde, zaten polisi gorunce tuylerim diken diken oluyo, sonradan anladigim uzere, herifin biri gec kalmis, polis te o geldigi sirada cezayi yaziyormus.
-beni gordun de niye yaziyorsun yahu kardesim hastamisin, gece esinle problemlerin mi var, kizina mi tecavuz ettiler, sorunun nedir adamim soyle iki katini vereyim.. gibi gurlemelerde bulunsa da amcaolu hic sallamadan fiti fiti yazdi kagidini uzatti adama, gulumsemekten baska hicbir tepki gosteremeyen adam almayinca, silecegin arasina yerlestiriverdi ve diger araclari kontrol etmeye devam etti.

Cool!

Adam sinirinden deliye donmustu, o halde nasil araba kullandi sonra bilmiyorum cunku ben o sirada 1. vitese takmis saatte 100km hizla kaciyordum yaya kaldirimin ustunden ehehe.


Gec kalmayacaksin kardesim, kurallar var, yasalar belli, cignenemez. Yoksa nasil basa cikabilecek kendini ozgur kilan her insanla. Yardirabildiklari kadar yardiriyorlar. Ben de ucbucuk atiyorum tabi. Dolayisiyla birkere azim yandi simdi yedigim herseyi ufluyorum.
Af yok!
Yardir!
Hakliysan haklisindir!
Sari cizgilere dikkat! 45£ Aman aman!

1 yorum:

(Süper)Cem dedi ki...

adamlar acımıyorlar valla ne güzel. bir gün buralarda da rüşvet teklif etmenin akıldan bile geçemeyeceği günler gelecek mi acaba?