19 Ocak 2008 Cumartesi

Nile'in Son Izi : Koklu Emek Urunu

Kelimeleri kullanmakta onlar kadar basarili olmadigim halde, nereden gelip, nereye gittiklerini de arastiramayacak kadar da uyuz bir bunyeye sahibim.

Sozlerini, dinledigim sirada anlamadigim gruplari dinlemekten pek haz aldigimi da soyleyemeyecegim. Bu gorusume dahil olamayacak yegane gruplar da var elbetteki..

Gonlumuzde yarattiklari ucsuz bucaksiz farkli muzik anlayislariyla, muzik begenimize kattiklari degisik melodileriyle, gurlestigi zaman hayal dunyasindan cikartip gercek dunyanin icinde bogustugumuz benzersiz dizilmis notalariyla pek cogunuz gibi -severek dinleyenler olarak- beni de etkisiz hale getirdiklerini sezinleyebiliyorum.

Benimle ayni muzik zevkini paylasan kisilerin Nile'a olan ovguleri, hissiyatlarina oranla buyuk olcude olacaktir. Nile'in cok buyuk hayrani degilim, fakat nerde olursa, nerde bulsam dinlerim, affetmem.-Mumkunse albumun kendisi, olmadi sozlerinin bulundugu herhangi birsey olursa pek bir sukela olur.-

Nile

Daha yeni tukettigimiz yilin sonlarina dogru, arsivlere ekledikleri bir diger harikuladeyi bizlerle paylasan zeki ve yetenekli adamlarimiz, bir albumun aslinda nasil etkileyici olabilecegini Ithyphallic ile gostermis oluyorlar.

Ithyphallic

Bilmem! ben gayet te cok buyuk keyif aldim dinlerken. Hayranlari ve destekcilerine bir danisabilirsiniz. Bildigimiz harala-gurelelikten uzak olmasi Nile'i cekici kilan en buyuk etkenlerden biri zaten -benim icin-.

Konseptleri, verdikleri emekle dogru orantida ilerlediginden, guclu ve haz yogunlugu doruklarda olan album, ilk dinledigim andan itibaren, yeni bastan pek cok kereler dinlememe sebep oldu. Ortaya cikan hissiyat; beni Nil'in derin ve karanlik sularindan cikartip, Misir'in kavurucu kumlarinda yalin ayak dolanan mumyadan farksiz hale soktu(abartiyorum).

'Eat of the Death' albumu bir kac kez dinledikten sonra, basa alip, birkac kez ust uste dinledigim sarkilardan birincisi oldu. Hersey normal, akisinda ve guzelce ilerlerken tam orta yerde, "I shall be reborn" kisminda yerin kat be kat derinliklerinde yeralan, bir gun kurtulmayi bekleyen bir yararigin, uzaktan duydugumuz heyecan verici inlemesinin siddetini hissettim.Bunun yarattigi haz gulumsememe bile sebep oldu.Hele ki sarkinin sozlerinden sonra gelen kisim, bir ara kafami bedenimden ayirip, bambaska diyarlara surukledi benligimi.Ayrica pek bir 9-8'lik hissettim ben bu kisimlarini."Kapi gicirtisina oynayanlar"dansaniz ozenle dinleyin isterim bu parcayi. Degilseniz de daha bir dikkatli dinleyin, muhakkak bir pay cikacaktir size de. Hicbirisiyseniz yaziyi buraya kadar okumus olmaniz bile grur verici. Tesekkuler.

Kisisel goruslerim; yukarida parcaladigim onca olduk olmadik cumleden sonra edebiyatim 10 uzerinden 7 olsa da, Nile'in bu son albumu olan guzidemize 10 uzerinden 100 vermeden gecemiyor.Ne olursa olsun,, ve Nile sevenlerdenseniz ve hala daha dinlemediyseniz siddetle dinlemenizi tavsiye ediyorum.

Ben de her kim oluyorsam artik, ona gore iste..

Sevgi,saygi..

3 yorum:

(Süper)Cem dedi ki...

Nile yazan ellerini yerim o olur tamam mı?

Dreamtime dedi ki...

Emeğe saygı
repp lerimi sundum :P

Darkohl dedi ki...

haha danke yavru :]