1 Mayıs 2008 Perşembe

Millet kicini yayip, gobegindeki pamukcuklari tirnaginin ucunda fiske yontemiyle firlatirken, bugunu bir gerizekali gibi geciren bir terk Turk milleti var sanirim..

8 yorum:

TirtFahrettin dedi ki...

He ya de mi bizde de 1 mayıslarda herke$ piknik sepetini kapıp kırlarda yayılsa ne kadar güzel olurdu.

Mal bu adamlar, he mi? Gerizekalı.

(Süper)Cem dedi ki...

Devletçiliğin sonu budur. Gerizekalılık.

Darkohl dedi ki...

Evet oyle, piknik yapmak daha insancil bence.
Normal olabilen tek bir sey soyle 1 Mayis uzerine..

Dreamtime dedi ki...

Tarihteki savaşlar halt etmiş hee.Şu manzarayı gördükten sonra hiçbir şeye yorum getiremiyorum.Olaylar amacından da saptı ya ona yanıyorum :S

TirtFahrettin dedi ki...

May Day'de piknik yapıp meydanlarda slogan atmak yerine çeşitli etkinlikler yapan ülkeler bir takım haklarını kazanmış işçilere sahiplerdir.

Ülkemizde bırakın sosyal hakları, çoğu insani haklarını bile kazanamayan bir işçi sınıfı yılda bir gün sizi rahatsız ediyorsa kusura bakmayın ama hiç umurumda değilsiniz. Rahatsız olan o gün Taksim'e, Tandoğan'a inmesin. Piknik yapmaya şehir dışına çıksın.

Ama gerizekalı gibi bayağı bir itham için bir özür dilemeniz gerektiğini düşünüyorum.

(Süper)Cem dedi ki...

Avukatlık yapmak gibi olmasın ama bence sayın darkohl'un bahsettiği ve düşündüğü şeylerde seninle aynı, sadece sen yanlış yerden bakıyorsun.

Dünyanın neredeyse tüm ülkelerinde tatil olan bu işçilerin bayram gününü Türk insanı çalışarak geçiriyorsa bu gayette gerizekalılıktır. Nijerya gibi kaç tane terör örgütü olduğu bilinmeyen, yabancıların her an kaçırılma korkusuyla yaşadığı bir ülkede bile 1 Mayıs İşçi Bayramı resmi tatil.

Dünyanın diğer ülkelerinde insanlar sokağa çıkıp eğlenebilir, pikniğe gidip göbek pamukçuklarını temizleyebilir, iş olsun diye polisle çatışabilir yada her neyse. Bizim ülkemizde aydınlanmayı görebilmiş emekçi insanlar coplanırken, coplanan insanların haklarını savunduğu GERİZEKALILAR "vur polis abi, ellerine sağlık" diyorlar.

Mal bu adamlar, he. Gerizekalı.

Darkohl dedi ki...

hehe :)
Sevmiyorum yanlis anlasilmayi.
Bilincsiz bir kisilikmis gibi laf savurmak istemedim.
Sadece bulundugum konum itibariyle baska ulkelerde yasanilanlari gorunce, denildigi gibi bir takim haklarimizi biz niye kazanamiyoruz, niye haklarimizi kazanmak icin dayak yiyoruz, kusmak zorunda kaliyoruz, niye aslinda ayni fikirde oldugumuzu bildigimiz ama rahatsiz oldugumuzu dusunen insanlarla polemige girip kendimizi aciklamak durumunda kaliyoruz, niye GERIZEKALI denildiginde kimler oldugu anlasilmiyor.
Ankara'da bulundugum her 1 Mayis'ta Tandogan'daydim ben de. Niye rahatsizmis gibi gorundum isi uzatmadan bir kac cumleyle ozetlemek isterken.
Demek ki uzun uzun yaz insanlar seni yalnis anlamasin.

Kusura bakmayin ama ozur dilememi gerektirecek bir sey oldugunu dusunmuyorum, ozur dilemesi gereken yuzlerce umursanmayacak insan varken..

mimi wonka dedi ki...

Öyle kısacıkcık bir fikir beyanına, o kadar uzun yorumlar yapılmış ki, ne yazdı Darkohl hanım da böyle bıcırdanmış merak ettim. Yorumları uzun uzadıya okumadım, ama anladım neden bahsettiğinizi. Her insan haklıdır, çünkü kimse kendini haksız kabul etmez. Haklısınız yani, haksız mıyım?

Günümüz 1 Mayıs kutlamalarını amacına uygun ve samimi bulmuyorum ben. Artık herşeyin göstermelik olduğu bir devirde olduğumuzu göz önünde bulundurup 1 Mayıs insanlarını eleştiriyor da değilim, hem bana da kalmamıştır bu. Benzer düşünsekte asla aynı değiliz hiç kimseyle, durup ahkam kesmek ahmaklıktır bir yerde.

Sadece diyeceğim o ki, neden 1Mayıs'ı illa taksim meydanında kutlamaları gerektiğini, bunun için neden bu kadar uğraştıklarını ve tüm bu olayların her sene neden yaşandığını bilmeyen o kadar çok insan var ki o 1 Mayıs yürüyüşüne katılanların arasında...

Böyle yaman bir çelişkiniz varken gelip birinin başka birilerini haklı bir davası varmış gibi yüceltmesi veya tam tersi yermesi çok manasız. Bunun için taşkınlık çıkarıp,kavga etmekse ne manaya geliyordur...

Ben size söyleyeyim hemen; herşey bizim ayarlamamız, aklınıza gelen her dayak vs vs olayı bizzat benim işimi yapan insanların ayarlaması, hatta öyle bir dersimiz bile var. Feci eğitiyorlar bizi,hem de en üst yerden geliyor bu istek, onlar öngörüyor bunu. O değil de, birde bunu her sene aynı gün aynı senaryo ile çekip akşam haberlerinde sizlere izletmemize rağmen "bunda bir yanlışlık olmalı benim haklım böyle değildir, ne yaptığının farkında olan insanlar nerde peki?" sorusunu soramıyorsunuz. Kutuplaştırılmayı kabul etmenizin bir sonucudur bu işte.

Darkohl hanımın fikri de içindeki humanistliğin bir sonucu sadece, bence çok da iyi demiş, içten içe kızarken bir yandan da üzülen her insan kendisiyle aynı fikirdedir.

İthamdan dolayı özür dilenmesi gerektiğini savunan arkadaş da çok haklı bence. Çünkü ülkemizde fikir beyanatı birilerini rahatsız etmediği sürece sorun teşkil etmez. Yani herkesin özgürlüğü başkasının burnunun ucunda biter.

O gerizekalılık olayı da aslında Cem Bey'in kafasının altından çıkmıştır, biliyorum ben...

(bu tür yazıları blog sayfama neden yazamıyorum lan ben, asıl gerizekalılık budur işte!)